Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bulgur se zeleninou a krůtím masem
(vde)
recept číslo: 3530
bulgurkmz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 hrnek bulguru (250 ml)
2 hrnky vývaru (zeleninového nebo masového)
sůl
koření na drůbeží maso
200 g krůtího masa
300 zeleniny (papriky, hrášek, cuketa, dýně...)
1 chilli paprička
koření na maso
olej

 

Postup

Začneme tím, že si krůtí maso pokrájíme na nudličky, pokapeme ho olejem a posypeme kořením (můžete použít své oblíbené koření nebo koření na drůbeží maso). Necháme chvíli v chladnu odležet.

Bulgur zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Poté odstavíme ze zdroje tepla a necháme ho pod pokličkou dojít alespoň dalších 10 minut. Po této době bulgur lehce vidličkou promícháme (nadlehčíme).

Mezitím si očistíme a pokrájíme zeleninu. Chilli papričku jemně, papriky na větší kousky, cuketu na plátky. Můžete použít i jinou vhodnou zeleninu (např. zelené fazolové lusky). Na pánvi na oleji zeleninu orestujeme, osolíme a smícháme s uvařeným bulgurem.

Na talíři jídlo doplníme čerstvými bylinkami a/nebo salátovými listy. Můžeme podávat jak teplé, tak i studené jako salát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".