Začneme tím, že si krůtí maso pokrájíme na nudličky, pokapeme ho olejem a posypeme kořením (můžete použít své oblíbené koření nebo koření na drůbeží maso). Necháme chvíli v chladnu odležet.
Bulgur zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Poté odstavíme ze zdroje tepla a necháme ho pod pokličkou dojít alespoň dalších 10 minut. Po této době bulgur lehce vidličkou promícháme (nadlehčíme).
Mezitím si očistíme a pokrájíme zeleninu. Chilli papričku jemně, papriky na větší kousky, cuketu na plátky. Můžete použít i jinou vhodnou zeleninu (např. zelené fazolové lusky). Na pánvi na oleji zeleninu orestujeme, osolíme a smícháme s uvařeným bulgurem.
Na talíři jídlo doplníme čerstvými bylinkami a/nebo salátovými listy. Můžeme podávat jak teplé, tak i studené jako salát.