Jako u většiny dortů začínáme přípravou korpusu. Jde o klasické těsto, které můžete nahradit jakýmkoliv jiným. Jen stručně. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Cukr a žloutky ušleháme do pěny, přidáme citrónovou šťávu a olej a lehce promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou postupně vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Urovnáme a vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 st. C. Pečeme. Jakmile se těsto odděluje od okrajů, odzkoušíme vpíchnutím špejle, zda je hotové. Vyjmeme, necháme zchladnout ve formě.
Jahody odstopkujeme, opláchneme a necháme okapat (oschnout). Rozkrájíme na poloviny. Ušleháme smetanu ke šlehání do tuha, přidáme cukr a vešleháme i mascarpone. Povrch korpusu tence potřeme rybízovou zavařeninou, poté rovnoměrně navršíme bílou náplň až k okrajům formy. Povrch poklademe půlkami jahod a dáme na 15 minut zchladit do mrazáku.
Nakonec připravuje želé, kterým dort pokryjeme. Použila jsem jahodové želé prodávané pod názvem Galaretka a připravila jsem ho podle návodu. Vlahým želé polijeme povrch dortu a necháme ztuhnout v chladnu.