Krůtí maso nakrájíme na trochu větší kostky a osolíme ho. V misce smícháme ostatní suroviny na marinádu (jogurt, vece, prolisovaný česnek, zázvor nastrouhaný na jemném struhadle a koření tandori masala). Marinádu nalijeme na maso, dobře promícháme, misku přikryjeme třeba potravinářskou fólií a necháme v chladnu marinovat nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc.
Poté napícháme na špejli (jehly na špíz) a budˇ můžeme grilovat nebo upečeme v troubě. Při pečení v troubě špízy nejdříve lehce osmahneme po všech stranách na oleji a pak vložíme do trouby rozehřáté asi na 180 st. C a pečeme asi 15 minut.
Vhodnou přílohou je třeba pečivo. Na talíři můžeme ozdobit čerstvou zelenou bylinkou.
Poznámky: Z pohledu přípravy nic světoborného. Zajímavou chuť tomuto špízu dá koření tandori. Můžeme ho sice nahradit jinou směsí koření, ale bude to o něčem jiném.