Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kakaovo tvarohový koláč s rybízem
(vde)
recept číslo: 3520
cheesecake.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Korpus:
300 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
1/2 prášku do pečiva
30 g kakaa
vanilkový cukr
1 vejce
140 g másla

Náplň:
500 g jemného tvarohu (nebo 1 kelímek mascarpone + tvaroh)
1 lžíce citrónové šťávy
3 vejce
100 g moučkového cukru
1 vanilkový pudink

mražené nebo kompotované drobné ovoce (rybíz, višně)
 

Postup

Nejdříve připravujeme těsto na korpus. Cukr, vajíčko a změklé máslo vyšleháme do pěny. Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao, přidáme vyšlehanou směs a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme asi na hodinu do chladničky.

Mezitím si připravíme dortovou formu o průměru 28 cm. Vytřeme ji tukem na dně i po stranách. Na náplň si nejdříve ušleháme tři vejce s cukrem do pěny. Poté přidáme vanilkový pudink, citrónovou šťávu, tvaroh a mascarpone. Lehce promícháme, aby vznikla stejnorodá směs.

Z vychlazeného těsta oddělíme dvě třetiny, jednu třetinu uložíme ještě na chvíli do mrazáku. Větší kus těsta trochu rozválíme na placku, přeneseme do formy a namačkáme na dno a částečně i na stěny formy. Pokud použijeme formu o uvedeném průměru, je to docela tenká vrstva těsta. Na stěnách formy těsto vymačkáme asi do výše 2 cm. Těsto na dně propícháme vidličkou.

Zapneme si troubu a rozpálíme ji na 180 st. C. Náplň nalijeme do formy, rovnoměrně rozetřeme. Vyjmeme zbytek těsta z mrazáku a na hrubém okurkovém struhadle ho nastrouháme na povrch koláče. Vložíme do trouby a pečeme 50 minut. Poté troubu vypneme, ale koláč necháme ještě dalších 30 minut v troubě.

Koláč chutná báječně vlahý. Náplň je jemná, s rybízem je ve vynikajícím kontrastu.

Názory čtenárů

Koláč vypadá moc pěkně. Chuťově bude určitě také moc dobrý.
tralala dne 16.5.2017 11:27:59
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".