Začínáme s přípravou fazolek. Postup je uveden pro mražené fazolky, nerozmrazujeme je předem. Dáme vařit větší množství osolené vody. Jakmile se začne voda vařit, vhodíme do ní fazolky. Lehce promícháme a čekáme, až voda znovu dosáhne varu. Pak fazolky zcedíme a ihned je ponoříme do studené vody. Po uplynutí dvou minut vyjmeme a necháme okapat. Při tomto postupu zůstanou fazolky hezky zelené a jsou tak akorát na skus.
Vepřovou panenku nenaklepáváme, pouze trochu rozmáčkneme rukou. Osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a porce panenky na něm po obou stranách opečeme. Zpočátku prudčeji, potom zmírníme příkon tepla a dokončíme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme v teple. Ideálně je vložíme na chvíli do trouby, kde je teplota asi 80 st.C. Při takové teplotě ještě hezky dojdou.
Na pánev s výpekem nalijeme část bílého vína a promícháme, aby se výpek uvolnil. Pak přidáme hořčici, med, kousek másla a zbývající bílé víno. Stále mícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vývaru nebo vody. Omáčka je prakticky hotová během 5 minut. Na talíři ji nalijeme na maso.
Jako poslední dokončíme fazolky. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm krátce opečeme nakrájenou slaninu. Přidáme fazolky, můžeme přisolit a opepřit. Promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.