Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Panenka s horčičnou omáčkou a fazolkami
(vde)
recept číslo: 3518
fazolkyc.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce vepřové panenky
sůl
mletý pepř

Na omáčku:
2 lžíce kremžské hořčice
200 ml bílého vína
1 lžíce medu
50 g másla

Na fazolky:
500 g zelených fazolek (mražených)
sůl
1 lžíce olivového oleje
70 g anglické slaniny
 

Postup

Začínáme s přípravou fazolek. Postup je uveden pro mražené fazolky, nerozmrazujeme je předem. Dáme vařit větší množství osolené vody. Jakmile se začne voda vařit, vhodíme do ní fazolky. Lehce promícháme a čekáme, až voda znovu dosáhne varu. Pak fazolky zcedíme a ihned je ponoříme do studené vody. Po uplynutí dvou minut vyjmeme a necháme okapat. Při tomto postupu zůstanou fazolky hezky zelené a jsou tak akorát na skus.

Vepřovou panenku nenaklepáváme, pouze trochu rozmáčkneme rukou. Osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a porce panenky na něm po obou stranách opečeme. Zpočátku prudčeji, potom zmírníme příkon tepla a dokončíme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme v teple. Ideálně je vložíme na chvíli do trouby, kde je teplota asi 80 st.C. Při takové teplotě ještě hezky dojdou.

Na pánev s výpekem nalijeme část bílého vína a promícháme, aby se výpek uvolnil. Pak přidáme hořčici, med, kousek másla a zbývající bílé víno. Stále mícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vývaru nebo vody. Omáčka je prakticky hotová během 5 minut. Na talíři ji nalijeme na maso.

Jako poslední dokončíme fazolky. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm krátce opečeme nakrájenou slaninu. Přidáme fazolky, můžeme přisolit a opepřit. Promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".