Kuře rozporcujeme, křídla a část kolem hřbetní kosti použijeme na vývar. Ostatní kousky kuřete mírně osolíme. Do hlubší misky dáme 3 lžíce dijonské hořčice (1 si necháme až na závěr vaření) a obojí papriku. Metličkou rozmícháme a do této směsi přidáme kousky kuřete. Směsi je málo, maso se tam samozřejmě nedá ponořit, takže důkladně promícháme, aby se kousky masa obalily. Přikryjeme a necháme marinovat asi hodinu v chladnu.
Zatím si pokrájíme cibuli na drobné kostičky a slaninu na proužky. V kastrolu na troše oleje orestujeme cibuli, přidáme slaninu a trochu opečeme. Přihodíme marinované kuřecí maso, mícháme a opékáme po všech stranách. Když je maso opečené, přidáme tymián a přilijeme víno. Promícháme a uvolníme případné připečeniny u dna. Můžeme přidat i pár lžic vývaru nebo teplé vody, pokud se nám zdá málo tekutiny. Ztlumíme příkon tepla, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 30 minut. Tekutina by měla jen mírně probublávat a rozhodně by se neměla příliš zredukovat.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do omáčky přidáme poslední lžíci dijonské hořčice, tři lžíce zakysané smetany, promícháme a necháme pouze prohřát. Maso vrátíme do omáčky.