Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře na horčici
(vde)
recept číslo: 3513
kurehor.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
4 lžíce dijonské hořčice
1 menší cibule
olej
100 g anglické slaniny
1/4 lžičky uzené papriky
1 lžička sladké papriky
1 lžička tymiánu
200 ml bílého vína
3 lžíce zakysané smetany
sůl
 

Postup

Kuře rozporcujeme, křídla a část kolem hřbetní kosti použijeme na vývar. Ostatní kousky kuřete mírně osolíme. Do hlubší misky dáme 3 lžíce dijonské hořčice (1 si necháme až na závěr vaření) a obojí papriku. Metličkou rozmícháme a do této směsi přidáme kousky kuřete. Směsi je málo, maso se tam samozřejmě nedá ponořit, takže důkladně promícháme, aby se kousky masa obalily. Přikryjeme a necháme marinovat asi hodinu v chladnu.

Zatím si pokrájíme cibuli na drobné kostičky a slaninu na proužky. V kastrolu na troše oleje orestujeme cibuli, přidáme slaninu a trochu opečeme. Přihodíme marinované kuřecí maso, mícháme a opékáme po všech stranách. Když je maso opečené, přidáme tymián a přilijeme víno. Promícháme a uvolníme případné připečeniny u dna. Můžeme přidat i pár lžic vývaru nebo teplé vody, pokud se nám zdá málo tekutiny. Ztlumíme příkon tepla, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 30 minut. Tekutina by měla jen mírně probublávat a rozhodně by se neměla příliš zredukovat.

Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do omáčky přidáme poslední lžíci dijonské hořčice, tři lžíce zakysané smetany, promícháme a necháme pouze prohřát. Maso vrátíme do omáčky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".