Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí kari kuskus
(vde)
recept číslo: 3510
kukukari.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4-6 kuřecích horních stehen
2 cibule
3 stroužky česneku
hladká petrželka
sůl
2 lžíce koření garam masala
2 lžičky kurkumy
olej
500 ml vývaru
250 g kuskusu
100 g zelených oliv
1 citrón
 

Postup

Kuřecí horní stehna (mohou být s kostí i bez) opláchneme a osušíme. Smícháme si obě koření se lžící soli a maso v koření lehce obalíme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.

V hlubší pánvi nebo v kastrolu si rozpálíme olej a připravené kuřecí maso na něm opečeme. Vyjmeme z pánve a dáme stranou. V pánvi orestujeme cibuli, po minutě přidáme česnek a olivy. Zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Pak ztlumíme příkon tepla, vložíme zpátky maso a zvolna ho dusíme asi 50. Tekutina v pánvi jen jemně probublává.

Zatím si připravíme kuskus, nastrouháme citrónovou kůru a z celého citrónu vymačkáme šťávu. Také si posekáme zelenou petrželku. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do zbylé tekutiny s cibulí přidáme nejdříve citrónovou kůru a šťávu. Promícháme. Poté přisypeme všechen kuskus a promícháme tak, aby se jakoby obalil v tekutině s cibulí. Měl by být potopený, pokud není, přilijeme trochu vývaru. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut stát mimo zdroj tepla. Za tuto dobu by se měla všechna tekutina vstřebat.

K hotovému kuskusu přidáme nasekanou zelenou petrželku a lehce vše vidličkou načechráme. Navršíme ho na talíř, přidáme kořeněné maso. A pochutnáme si.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".