Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bílá bramborová polévka se žampiony
(vde)
recept číslo: 3508
brasmeti.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4-6 brambor
6 žampionů
3 řapíky celeru
1/2 cibule
1 litr vývaru
250 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
olivový olej
kousek másla
 

Postup

Nejdříve si očistíme a pokrájíme suroviny. Množství brambor odhadneme podle jejich velikosti i podle toho, jak moc brambor máme v polévce rádi. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Samozřejmě v sezoně můžeme použít i jiné čerstvé houby. Cibuli pokrájíme na drobné kostičky, řapíky celeru na půlměsíčky.

Do osoleného vývaru dáme vařit brambory, celerové řapíky a cibuli. Zvlášť na pánvi na troše olivového oleje a másla opečeme plátky žampionů. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do vařící polévky. Přidáme žampiony, výpek z pod žampionů zředíme vodou a přilijeme také do polévky. Vaříme asi dalších 15 minut.

Na závěr přidáme pokrájenou celerovou nať, polévku podle potřeby dosolíme a okořeníme čerstvě namletým pepřem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".