Nejdříve se připravíme všechny suroviny. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Jeden citron oloupeme a také pokrájíme na kousky. Cuketu omyjeme, odstraníme stopku a zbytky po květu, podélně ji rozkrojíme na čtvrtky. Pokud má jadérka, odstraníme je a pokrájíme ji na kostky. Žampiony otřeme vlhkým ubrouskem, větší rozkrojíme na čtvrtky.
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Do mouky také přimícháme sůl a mletý pepř, promícháme a maso v mouce obalíme. Na pánvi, do které jsme nalili trochu olivového oleje je krátce a po obou stranách opečeme. Vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve nalijeme vývar, bílého víno a šťávu z jednoho citrónu, uvolníme výpek ze dna a promícháme. Část tekutiny necháme odpařit (zredukujeme).
Zatím na druhé pánvi opět na olivovém oleji opečeme žampiony. Přidáme jemně pokrájenou červenou cibuli, cuketu, lehce promícháme a společně opékáme. Na závěr přidáme na zjemnění kousek másla.
Maso vrátíme do citrónové omáčky, přidáme pokrájené měsíčky citrónu a odstavíme ze zdroje tepla. Na talíř navršíme žampionovou směs, navrch položíme maso a polijeme omáčkou. Můžeme podávat třeba s těstovinami.