Dršťkovou polévku často nevařím. Ale tentokrát jsem narazila u svého ověřeného dodavatele masa na předvařené dršťky, tak jsem se nechala zlákat. A nelituji. S předvařenými dršťkami není téměř žádná práce. Stačí je lehce propláchnout, vložit asi do 2 litrů osolené vody s kuličkami pepře a povařit tak dlouho, až jsou měkké tak, jak potřebujeme. Mně to trvalo asi 30 minut.
Zatím si připravíme cibulovou jíšku s paprikou. Cibuli pokrájenou na kostičky orestujeme na sádle. Poprášíme moukou a mícháme, až vznikne jíška požadované barvy. Odstavíme ze zdroje tepla, ale hned přimícháme ještě papriku. Jíšku rozředíme vodou a promícháme tak, aby v ní nebyly hrudky. Takto připravenou jíšku přilijeme k vařícím se dršťkám, promícháme a provaříme společně ještě 15 minut. Do polévky přidáme piri_piri papričku (nebo chilli papričku, pokud nemáme tak trochu chilli koření) a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ke konci vaření přidáme ještě v dlani rozemnutou majoránku. Můžeme také osvěžit pokrájenou jarní cibulkou.
Poznámka: Je to vydatná masová polévka, můžeme ji podávat jako samostatný pokrm třeba k večeři. Přijde vhod zejména v zimních měsících, kdy preferujeme vydatnější stravu.