Pozor, recept je na 2 porce!
Porce pstruha lososovitého opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, posypeme kořením na ryby a pokapeme citrónem. Necháme chvíli v chladnu odležet.
Pokračujeme přípravou brokolicového krému. Brokolici rozdělíme na růžičky, propláchneme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Do vody přidáme asi 1/4 lžičky jedlé sody (brokolice zůstane hezky zelená). Uvařenou brokolici zcedíme a rozmixujeme. Přidáme k ní asi 2 lžíce jogurtu, trochu soli, trochu čerstvě umletého pepře a lžičku citrónové šťávy. Promícháme a zatím si odložíme stranou.
Troubu rozpálíme na 190 st. C. Porce pstruha vložíme kůží dolů do pekáčku, který jsme vytřeli na dne máslem. Na každou porci ještě položíme lístek másla. Vložíme do trouby a necháme péct asi 10 až 15 minut. Ne déle, aby se maso nevysušilo. Nic s masem neděláme, neobracíme. Po 15 minutách vyjmeme a můžeme podávat. Rozpuštěné máslo z pod masa můžeme přidat k brokolicovému krému (promícháme).
Poznámka:
Pokud si budete dělat stejnou přílohu, nezapomeňte, že brambory je třeba dát do trouby mnohem dříve (jejich příprava trvá asi 40 minut).