Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytou a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vše zprudka osmahneme na dvou lžících oleje a dáme stranou. Nakrájíme si rajčata na dílky - kdo nemá rád rajčatové slupky, může rajčata ponořit na pár vteřin do vařící vody a před krájením oloupat. Připravíme si 200 ml masového vývaru - použijeme nějakou z masových kostek podle návodu na obalu. Ve větším kastrolu rozpálíme olej (spotřebujeme i zbytek oleje ze smažení zeleniny) a opečeme v něm mleté maso, až se začne drobit - samozřejmě mícháme. Pak přidáme osmaženou zeleninu, rajčata, cukr, tymián a bobkový list, podlijeme vínem a masovým vývarem, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni za ohni za občasného míchání. Mezi tím si uvaříme špagety (opět dle návodu na obalu nakrájíme nebo nastrouháme sýr (nemusí být samozřejmě ovčí). Špagety přelijeme masovou omáčkou (před podáváním z ní odstraníme bobkový list) a posypeme sýrem.
Poznámka: Špagety lze prakticky zaměnit jakýmikoliv těstovinami - vyberte si své oblíbené. Rozpočet je v tomto případě pro čtyři pořádné jedlíky - porce jsou poměrně velké.