Maso je třeba marinovat, takže počítejte s tím, že ho do marinády naložíte den předem!
Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Naskládáme je do misky. Přidáme bobkový list, rozmarýn, prolisovaný česnek a zalijeme vínem. Přikryjeme, uložíme do chladna a necháme marinovat.
Předehřejeme si troubu na 180 st. C. Stehna vyjmeme z marinády (tu zatím dáme stranou), necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Poprášíme je hladkou moukou. Do kastrolu nalijeme asi 4 lžíce oleje, rozpálíme a stehna na něm opečeme ze všech stran. Vyjmeme. Do rozpáleného oleje dáme pokrájený česnek a osmažíme do zlatova. Pak přidáme ančovičky, olivy, rajčata, promícháme a vrátíme kuřecí stehna. Zalijeme marinádou a vše uvedeme do varu. Kastrol zakryjeme dvojitou vrstvou alobalu a vložíme do vyhřáté trouby. V troubě dusíme asi 1 a půl hodiny. Po vyjmutí z trouby odstraníme z omáčky přebytečný tuk (plave na hladině), vyjmeme bobkové listy a rozmarýn. Podle potřeby dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Podáváme s těstovinami.
Poznámka: Použila jsem malou konzervičku ančoviček s kapary.