Pomalu pečená kachna má jedinou nevýhodu, peče se dlouho. Při váze asi 2 kg se peče zhruba 4,5 hodiny.
Kachnu opláchneme a případně odstraníme zbytky peří. Pořádně ji osušíme (i v břišní dutině) a potřeme uvnitř i vně solí. Posypeme kmínem. Solíme i kmínujeme relativně dost. Připravíme si pekáč odpovídající velikosti kachny, který máme čím v troubě přikrýt. Kachnu do něj umístíme prsy dolů, ničím nepodléváme. Pekáč přikryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C. a necháme při této teplotě v troubě 4 hodiny. Nekontrolujeme, neodkrýváme. Po uplynutí doby pekáč vyjmeme z trouby a kachnu otočíme prsy nahoru. Zvýšíme teplotu trouby na 190 st. C a kachnu necháme v troubě dopéct. Asi po půl hodině kachna krásně zezlátne a můžeme ji podávat.
Vhodná příloha je bramborový knedlík a červené zelí.