Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Voňavá pečená červená řepa
(vde)
recept číslo: 3491
pecenarepa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

3 menší červené řepy
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa
sůl
větvička rozmarýnu
+ kus alobalu
 

Postup

Koupíme si tři menší stejně velké bulvy červené řepy. Stejně velké proto, aby se stejně propekly. Pořádně je omyjeme, případně odrhneme kartáčkem a necháme uschnout. Zatím si připravíme kus alobalu a uděláme z něj něco jako misku, do které ty tři řepy umístíme. Posolíme je, pokapeme balzamikovým octem a olivovým olejem. Přidáme tři neoloupané stroužky česneku a snítku rozmarýnu. Zabalíme a dobře utěsníme. Vložíme na plech do trouby rozpálené na 200 st. C a pečeme asi hodinu.

Po uplynutí doby vypneme troubu a necháme vychladnout. Pozor, neotvíráme hned po vyjmutí z trouby, abychom se nepopálili horkou párou. Můžeme opatrně propíchnout vidličkou obal, abychom urychlili chladnutí.

Takto upečená červená řepa je opravdu voňavá. Stačí nakrájet na plátky, přidat kousky balkánského sýra a plátky opečené bagety a výborná večeře je na světě. Fantazii se samozřejmě meze nekladou, takto upravenou červenou řepu lze použít do různých zeleninových salátů (pozor, barví!).

Poznámka:
Pokud už nepřipravujete jídlo pro regiment, ale třeba jen pro dva, přidejte řepu na plech do trouby třeba když pečete brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".