Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ohnivé kuřecí kousky s brokolicí
(vde)
recept číslo: 3490
ohnikur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kuřecích prsou
1 větší brokolice
3 stroužky česneku
3 cm zázvoru
2 chilli papričky
olej
2 lžíce škrobové moučky
mletý pepř
sůl
6 lžic cukru krupice
6 lžic sojové omáčky
2 limety
naťová cibulka
 

Postup

Začneme přípravou zeleniny. Brokolici rozebereme na menší růžičky, opláchneme a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Z chilli papriček vyřízneme vnitřky se semínky a pokrájíme je na nudličky. Naťovou cibulku opláchneme a hrubě nakrájíme.

Do menší misky vymačkáme šťávu z limetek, přidáme 6 lžic cukru a 6 lžic sojové omáčky (tmavé) a promícháme. Cukr by se měl rozpustit.

Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na proužky. V misce smícháme škrobovou moučku s mletým pepřem a solí (nasucho) a v této směsi obalíme proužky kuřecího masa. Na pánvi rozpálíme olej a takto připravené maso na něm opečeme. Vyjmeme a předáme na papírový ubrousek, který zatím nasaje přebytečný tuk. Na pánev hodíme pokrájený česnek a chilli papričky a nastrouhaný zázvor. Orestujeme a přidáme růžičky brokolice. Vše zalijeme omáčku připravenou z cukru, limetkové šťávy a sojové omáčky. Lehce promícháme a vše prudce dusíme asi 8 minut. Část omáčky by se měla odpařit, ale brokolice by měla zůstat křupavá. Nakonec přidáme maso, které jsme si odložili stranou a pokrájenou naťovou cibulku. Promícháme a necháme asi minutu společně prohřát.

Podáváme s rýží.
Poznámky:
Inspirace z pořadu Ohnivé kuře. Pokud nechceme tak ostré, dáme jen jednu chilli papričku. Na fotce není naťová cibulka, když jsem vařila, neměla jsem ji k dispozici.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".