Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Skořicové vdolky s jablky
(vde)
recept číslo: 3488
vdolkyjabl.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Na těsto:
250 g hladké mouky
50 g tuku (Hera, Stela)
50 g cukru krupice
10 g droždí
130 ml mléka
1 žloutek
špetku soli

Na potření:
30 g másla
1/2 lžičky skořice

+ jablečná marmeláda na plnění
 

Postup

Připravíme klasické sladké kynuté těsto. V tomto receptu je množství surovin, z nichž se vyrobí 8 středně velkých vdolků.
Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Mléko mírně zahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzkynout. Mouku prosejeme, přidáme k ní cukr, špetku soli, žloutek, přilijeme mléko se vzešlými kvasnicemi a vlahý tuk. Vymícháme do hladka, těsto by mělo být vláčné, hladké, lesklé. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvoříme kulatý bochánek. Když máme všechny bochánky hotové, jeden za druhým roztáhneme na placku a naplníme jablečnou marmeládou. Do každého dáme asi 2 vrchovaté lžičky. Vdolky klademe na plech vyložený papírem na pečení, kousek od sebe (počítáme s nakynutím). Každý potřeme rozpuštěným máslem, v něž jsme rozmíchali mletou skořici. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 185 st. C a upečeme do zlatova. Pokud nám trochu másla se skořicí zbude, tak vdolky potřeme znovu ještě po vytažení z trouby. Pokud ne, tak je po vytažení můžeme potřít i rumem.

Nejlepší jsou ještě vlahé. Recept na jablečnou marmeládu je uveden samostatně.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".