Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí na víně se žampiony
(vde)
recept číslo: 3483
hovinozam.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg zadního hovězího
0,7 l červeného vína (Frankovka)
2 mrkve
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla (oleje)
5 žampionů
čerstvé bylinky (tyminán, majoránka, rozmarýn)
50 g anglické slaniny
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
 

Postup

Maso se musí ve víně marinovat, takže je nejlepší, když ho připravujeme den předem. Rozkrojíme ho na dva kusy, opláchneme a osušíme. Mrkve očistíme a hrubě pokrájíme, dále do nádoby, kde budeme maso marinovat. Přidáme čerstvé bylinky, necháme je vcelku. Do nádoby vložíme maso, zalijeme červeným vínem, přikryjeme a uložíme do chladna.

Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osušíme. Pokrájíme si slaninu na tenké proužky, očistíme si a také pokrájíme cibuli a česnek. Na sádle nejdříve opečeme po všech stranách maso a vyjmeme. Poté orestujeme cibuli a česnek společně se slaninou, poprášíme moukou a promícháme. Vložíme zpět opečené maso, osolíme a zalijeme nálevem z vína, ve kterém se maso marinovalo (bylinky vyjmeme). Necháme zvolna dusit zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.

Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky a opečeme na (přepuštěném)másle. Na talíři je poklademe na maso. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".