Maso se musí ve víně marinovat, takže je nejlepší, když ho připravujeme den předem. Rozkrojíme ho na dva kusy, opláchneme a osušíme. Mrkve očistíme a hrubě pokrájíme, dále do nádoby, kde budeme maso marinovat. Přidáme čerstvé bylinky, necháme je vcelku. Do nádoby vložíme maso, zalijeme červeným vínem, přikryjeme a uložíme do chladna.
Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osušíme. Pokrájíme si slaninu na tenké proužky, očistíme si a také pokrájíme cibuli a česnek. Na sádle nejdříve opečeme po všech stranách maso a vyjmeme. Poté orestujeme cibuli a česnek společně se slaninou, poprášíme moukou a promícháme. Vložíme zpět opečené maso, osolíme a zalijeme nálevem z vína, ve kterém se maso marinovalo (bylinky vyjmeme). Necháme zvolna dusit zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.
Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky a opečeme na (přepuštěném)másle. Na talíři je poklademe na maso. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.