Pro zjednodušení jsem použila kupované listové těsto, samozřejmě můžete použít jiné oblíbené těsto na závin. Rozdělíme ho na poloviny, budeme dělat dva záviny, každý v délce plechu na pečení. Těsto rozválíme na tenký plát, vál si můžeme předem malinko poprášit moukou. Plát rozváleného těsta posypeme tence strouhankou - okraje ale necháme volné.
Třešně odpeckujeme, k tvarohu přidáme 2 žloutky, moučkový cukr, citrónovou šťávu a vyšleháme. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků a do tvarohu ho lehce vmícháme. Tvarohovou hmotu rozetřeme na plát těsta zhruba tam, kde máme strouhanku. Na tvaroh rozprostřeme vypeckované třešně a závin zavineme. Pomocí utěrky ho přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. A stejně připravíme druhý závin.
Povrch závinu lehce potřeme mlékem.
Vkládáme do trouby rozehřáté na 200 st. C a pečeme, až těsto na povrchu začne zlátnout.
Závin je nejlepší ještě vlahý. Mlsouni mohou doplnit šlehačkou či zmrzlinou nebo případně obojím. Samozřejmě místo třešní můžeme použít višně. Ty mají dokonce výraznější chuť.