Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Třešňový závin
(vde)
recept číslo: 3480
treszavin.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g listového těsta

500 g vypeckovaných třešní
250 g tvarohu
2 vejce
2 lžíce moučkového cukru
lžíce citrónové šťávy a kůra
4 lžíce strouhanky
2 lžíce mléka na potření závinu
 

Postup

Pro zjednodušení jsem použila kupované listové těsto, samozřejmě můžete použít jiné oblíbené těsto na závin. Rozdělíme ho na poloviny, budeme dělat dva záviny, každý v délce plechu na pečení. Těsto rozválíme na tenký plát, vál si můžeme předem malinko poprášit moukou. Plát rozváleného těsta posypeme tence strouhankou - okraje ale necháme volné.

Třešně odpeckujeme, k tvarohu přidáme 2 žloutky, moučkový cukr, citrónovou šťávu a vyšleháme. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků a do tvarohu ho lehce vmícháme. Tvarohovou hmotu rozetřeme na plát těsta zhruba tam, kde máme strouhanku. Na tvaroh rozprostřeme vypeckované třešně a závin zavineme. Pomocí utěrky ho přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. A stejně připravíme druhý závin.
Povrch závinu lehce potřeme mlékem.

Vkládáme do trouby rozehřáté na 200 st. C a pečeme, až těsto na povrchu začne zlátnout.

Závin je nejlepší ještě vlahý. Mlsouni mohou doplnit šlehačkou či zmrzlinou nebo případně obojím. Samozřejmě místo třešní můžeme použít višně. Ty mají dokonce výraznější chuť.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".