Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečené vepřové s tymiánovou krustou
(vde)
recept číslo: 3478
veptymi.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kg vepřové kýty
několik snítek čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
1 lžíce celého pepře
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžíce jablečného octa
olivový olej
4 lžíce másla
 

Postup

Smícháme lžičku soli a lžičku cukru, touto směsí potřeme vepřovou kýtu v celku a necháme hodinu odležet. Poté osušíme papírovou utěrkou. Celý pepř si nahrubo rozdrtíme v hmoždíři a část naneseme na maso. Česnek oloupeme a prolisujeme, sdrhneme lístky tymiánu (měly by to být asi 2 lžíce). Na pánvi rozpálíme asi 3 lžíce oleje a připravené maso na něm zprudka a po všech stranách opečeme. Vyjmeme z pánve. Do pánve přidáme máslo, jakmile se rozpustí, přidáme prolisovaný česnek, ocet, tymián a zbytek roztlučeného pepře. Mícháme, po chvilce začne máslo pěnit, odstavíme ho z plotny.

Maso dáme do pekáčku, polijeme máslovou směsí s kořením a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme asi 50 minut. V první polovině pečení přehodíme přes pekáč papír na pečení, poté ho odstraníme a dopékáme bez něj. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a jednou ho otočíme.

Po vyjmutí necháme vychladnout, pak krájíme na plátky. Studené můžeme použít jako součást studených mís, či v kombinaci s čerstvou zeleninou. Teplé můžeme doplnit přílohou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".