Pomeranče důkladně omyjeme a z jednoho nastrouháme kůru na jemném struhadle. Z obou pomerančů vymačkáme šťávu. Vymačkanou dužinu ještě můžeme jemně posekat a také ji přidat do bábovky (ale nemusíme). Do mouky promícháme prášek do pečiva. Všechny suroviny dáme do jedné nádoby a rozšleháme.
Pokud je vzniklá směs velmi hustá, přidáme po lžících trochu vlahého mléka. Potřeba přidávat mléko je závislá na tom, kolik šťávy je v pomerančích. Jsou-li velké a šťavnaté, pak není mléko ani potřeba.
Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto v ní rovnoměrně rozvrstvíme. Bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a zvolna pečeme. Zhruba 40 minut, sledujeme, kdy se začíná na okrajích mírně odchlipovat od formy. Po vyjmutí z trouby bábovku vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pokud se sama nevyklopí, dáme na povrch bábovky mokrou utěrku, to ve většině případů zabere a bábovka se oddělí do formy.
Před podáváním ¨pocukrujeme.
Bábovka je jemná, vláčná, šťavnatá a chuť pomeranče je opravdu cítit.