Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pomerančová bábovka (hrníčková)
(vde)
recept číslo: 3472
pomebadve.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 pomeranče
2 hrníčky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 vejce
1/2 hrnečku cukru krupice
1/2 hrníčku oleje
1 vanilkový cukr
(mléko dle potřeby)
 

Postup

Pomeranče důkladně omyjeme a z jednoho nastrouháme kůru na jemném struhadle. Z obou pomerančů vymačkáme šťávu. Vymačkanou dužinu ještě můžeme jemně posekat a také ji přidat do bábovky (ale nemusíme). Do mouky promícháme prášek do pečiva. Všechny suroviny dáme do jedné nádoby a rozšleháme.

Pokud je vzniklá směs velmi hustá, přidáme po lžících trochu vlahého mléka. Potřeba přidávat mléko je závislá na tom, kolik šťávy je v pomerančích. Jsou-li velké a šťavnaté, pak není mléko ani potřeba.

Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto v ní rovnoměrně rozvrstvíme. Bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a zvolna pečeme. Zhruba 40 minut, sledujeme, kdy se začíná na okrajích mírně odchlipovat od formy. Po vyjmutí z trouby bábovku vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pokud se sama nevyklopí, dáme na povrch bábovky mokrou utěrku, to ve většině případů zabere a bábovka se oddělí do formy.

Před podáváním ¨pocukrujeme.
Bábovka je jemná, vláčná, šťavnatá a chuť pomeranče je opravdu cítit.

Názory čtenárů

Tahle bábovka je famozní. Pomeranče jsem po oloupání rozmixoval. Vynikající pomerančová bábovka s intenzivní vůní i chutí. Doporučuji. Dva větší pomeranče a nebylo třeba nic na receptu měnit.
Petr dne 29.3.2020 18:21:45
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".