Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka s kapary a cibulkou
(vde)
recept číslo: 3470
pancibul.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřové panenky
svazek naťové cibulky
3 lžíce kaparů
5 lžic olivového oleje
100 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
 

Postup

Panenku si nakrájíme na plátky silné asi 2,5 cm. Hranou dlaně každý plátek poklepeme, trochu se roztáhne. Pokud máme čas, asi 2 lžíce olivového oleje s mletým pepřem, maso olejem obalíme a necháme v chladnu marinovat asi 2 hodiny.

Vlastní příprava je rychlá, takže předem připravujeme přílohu k masu. Vhodné jsou brambory - třeba pečené nebo šťouchané. Také si očistíme cibulky a pokrájíme je na kolečka. Pokud jsou kapary velké, rozkrojíme je na polovinu. A připravíme si bílé víno, abychom ho měli po ruce (a neotvírali ho v okamžiku, kdy ho potřebujeme).

Na pánvi rozpálíme asi 3 lžíce olivového oleje a maso na něm po obou stranách rychle opečeme. Vyjmeme z pánve, ale udržujeme v teple. Tj. dáme ho na nahřátý talíř nebo misku a přikryjeme. Nebo vložíme do mále vyhřáté trouby a přikryjeme. Na pánvi na výpeku lehce osmažíme pokrájenou cibulku, poté přidáme kapary a stále mícháme. Výpek se přichytí ke dnu, ale jakmile nalijeme víno, tak se mícháním uvolní. Ztlumíme, prakticky většinu vína necháme odpařit.

Cibulkovo-kaparovou směs navršíme na maso. Můžeme doplnit čerstvou zeleninou podle sezóny nebo zeleninovým salátem.

Poznámka:
Je to rychlé, jednoduché, lehké.

Názory čtenárů

Ham
Hamánek dne 11.4.2016 13:57:49
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".