Začínáme přípravou zeleniny, vše očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky. Cibulku krájíme na špalíčky o délce asi 2 cm. Panenku nakrájíme na medailonky asi 3 cm silné, položíme je na prkénko a každý hranou dlaně rozmáčkneme. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem.
Na pánvi na rozpáleném oleji maso opečeme po obou stranách, přesuneme do jiné nádoby a na chvíli vložíme do trouby rozehřáté asi na 80 st. C. Maso zde dojde. Na pánev po mase přidáme podle potřeby olej a zeleninu (bez rajčat) na něm krátce restujeme. Měla by zůstat křupavá. Osolíme. Nakonec přidáme pokrájená rajčata a po chvíli odstavíme ze zdroje tepla.
Na talíř rozložíme nejdříve zeleninu, na vrch naaranžujeme maso. Vhodnou přílohou jsou třeba brambory. Kdo má rád dresink, může samozřejmě nějaký použít. Ale je to chutné i bez něj. Alespoň vynikne jemná chuť masa.