Nejdříve si připravíme směs, do které vložíme maso. Do misky dáme vejce, lžičku Solamylu rozmíchanou v jedné lžíci vody, jemně nasekaný zázvor a 2 rovné lžičky koření pěti vůní. Prošleháme, vložíme na proužky nakrájené kuřecí maso a znovu vše promícháme tak, aby se maso obalilo. Maso necháme chvíli odležet v chladnu.
Zatím si připravíme všechnu zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, celer očistíme a nakrájíme na tenké hranolky. Ze zelí odstraníme košťály a nakrájíme ho na nudličky. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme je na proužky.
Připravíme si zálivku z vína, sójové omáčky a dvou lžiček škrobové moučky.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme maso. Dáme ho stranou a udržujeme v teple. Přidáme trochu oleje, orestujeme cibuli. Přidáme pokrájený celer a zelí a restujeme asi 5 minut. Teprve potom přidáme papriku, o dvě tři minuty později vrátíme do zeleninové směsi maso, přidáme zálivku, promícháme a společně prohřejeme.
Podáváme posypané nasekanými lahůdkovými cibulkami.
Poznámky: Z uvedeného množství surovin připravíte více než 4 běžné porce. Jako příloha je vhodná rýže.