Příprava krůtích výpečků je velmi jednoduchá a u mužů, pokud to nejsou vegetariáni, určitě zabodujete.
Krůtí maso nakrájíme na větší kostky (předpokládám, že máte krůtí stehno vykostěné). Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, přidáme k masu. Maso osolíme a posypeme kořením. Vše promícháme. Pekáč na dně vytřeme kouskem sádla a připravenou masovou směs do pekáče urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme asi půl hodiny. Je-li třeba, maso trochu během pečení prohrábneme. Jakmile je měkké, vyjmeme a podáváme.
Použila jsem klasickou přílohu, odlehčené červené zelí a bramborový knedlík. Odlehčené zelí připravuji tak, že ho pokrájím, osolím, přidám kmín a nakrájenou cibuli, zaliji vodou a dusím do měkka. Na konci sliji přebytečnou vodu, přidám lžíci sádla, lžíci octa, lžičku cukru, promíchám a podle chuti dosolím. Ničím ho nezahušťuji.