Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Nachos s mletým masem
(vde)
recept číslo: 3459
nachos.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mletého masa (míchané)
4 tortily
asi 150 g strouhaného čedaru na posypání
1/2 konzervy sterilovaných tmavých fazolí
1 konzerva sekaných rajčat
2 rajčata
2 jarní cibulky
1/2 menší cukety
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 lžička sladké papriky
sůl


 

Postup

Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Z chilli papričky odstraníme semínka a jemně ji nasekáme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a česnek a chilli papričky na něm orestujeme. Jakmile se rozvoní, přidáme mleté maso, osolíme, posypeme mletou paprikou a opečeme. Mícháme a zároveň rozmačkáme hrudky masa. Sekaná rajčata rozmixujeme ponorným mixérem na kaši a přilijeme k masu. Promícháme a vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Poté přidáme fazole (bez tekutiny, promícháme a necháme společně dusit. Nakonec přidáme cuketu nakrájenou na větší kousky. Ta se dusí nejkratší dobu, stačí asi 5 minut.

Mezitím si připravíme nachos tak, že pokrájíme každou tortillu na 10 dílů, posypeme nastrouhaným čedarem a vložíme do trouby zapéct, až sýr zezlátne.

Pokud máme menší zapékací misky, vytřeme je trochu olejem a připravenou masovou směs do nich rozdělíme. Jinak rozložíme do větší zapékací misky, posypeme strouhaným čedarem a dáme asi na 3 až 5 minut pod plně rozpálený gril.

Zapečené maso až na stole posypeme nakrájenými rajčaty a jarní cibulkou. Několik nachos zapíchneme do každé misky a podáváme.

Poznámka:
Jídlo je pálivé, není vhodné pro děti. Jak moc pálí, to záleží na chilli papričce, jakou použijete. Je to báječná kombinace horkého a pálivého jídla s chladivými rajčaty a osvěžující cibulkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".