Pšeničný bulgur jsou zrnka předvařené a nalámané pšenice. Samozřejmě jej najdete v prodejnách zdravé výživy, ale objevila jsem jej i v Tesco. Jeho příprava je jednoduchá, stačí ho propláchnout, vhodit do vařící osolené vody a vařit asi 20 minut.
Bulgur se používá v mezinárodní kuchyni například na pilaf nebo falafel. Nabízím velmi jednoduchý recept na jeho využití pro lehkou večeři či oběd pro dvě osoby. Zatímco se bulgur vaří, připravíme si maso a zeleninu. Kuřecí prso opláchneme, osušíme a pokrájíme na menší plátky. Zeleninu očistíme, papriky pokrájíme na proužky, cibulku na kolečka, chilli papričku velmi jemně a česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme pokrájený česnek a chilli papričky, lehce orestujeme. Potom přidáme osolené a kořením posypané kuřecí maso a lehce opečeme po všech stranách. Vyjmeme ho z pánve a udržujeme v teple. Na stejné pánvi orestujeme papriky a pokrájenou naťovou cibulku.
Uvařený bulgur slijeme a lehce promícháme s připraveným masem a zeleninou. Na talíři ozdobíme petrželkou.
Pozor, jde pouze o dvě porce!