Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečený čaj
(vde)
recept číslo: 3453
pecenycaj.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 pomeranče
1 grep
2 mandarinky
1 citrón
3 jablka
kousek zázvoru
200 g červeného rybízu (ostružin)
cukr (hnědý, bílý)
skořice celá
badyán
rum
 

Postup

Suroviny zde uvedené mají pouze orientační množství, doporučuji vyzkoušet a případně upravit podle toho, jak vám bude chutnat výsledek. Základem tohoto receptu jsou citrusové plody. Pokud máme BIO citrón, neloupeme, ostatní citrusové plody pečlivě oloupeme a odstraníme maximum bílých spodních slupek. Pokud bychom je ponechali, čaj bude zbytečně hořký. Zázvor také oloupeme. Takto připravené suroviny zvážíme - podle váhy ovoce přidáme cukr. Můžeme použít hnědý i bílý cukr, případně jejich kombinace. Celkem by měl cukr vážit polovinu toho, co ovoce. Potom všechno ovoce pokrájíme a vložíme na hlubší plech na pečení. Přidáme rybíz, cukr, koření a vše na plechu lehce promícháme.

Předehřejeme si troubu na 200 st. C a ovocnou směs v troubě necháme zhruba půl hodiny. Není třeba podlévat.

Mezitím si připravíme menší skleničky s víčkem (třeba po jogurtech či dětských přesnídávkách). Ještě horkou ovocnou směs do nich rozdělíme, na vrch každé dáme lžičku rumu. Zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Příprava vlastního pečeného čaje je jednoduchá. Do 1/4 litrového hrnečku dáme 2-3 lžičky ovocné směsi a zalijeme horkou vodou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".