Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Salát z kysaného zelí s pomerančem
(vde)
recept číslo: 3447
zesapome.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g bílého kysaného zelí
1 pomeranč
1 lahůdková cibulka
plátek červené cibule
mletý pepř
sůl
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru krupice
 

Postup

Z kysaného zelí vymačkáme přebytečnou tekutinu a pokrájíme ho. Pomeranč pečlivě oloupeme, nesmí na něm zůstat bílá vrstva pod oranžovou slupkou a nakrájíme ho na kostičky. Očistíme také lahůdkovou cibulku a jemně ji pokrájíme včetně zelené natě. Červená cibule se přidává hlavně pro svou barvu, opravdu jemně pokrájíme pouze plátek této cibule. Připravené suroviny dáme do mísy, lehce osolíme a opepříme. Zakápneme olivovým olejem, přidáme lžičku cukru a lehce promícháme. Necháme chvíli odležet v chladnu a můžeme podávat.

Poznámka:
Salát je lehký, vhodný třeba k jídlům z hovězího masa. Ideální je samozřejmě z doma nakládaného kysaného zelí. Je zdrojem vitaminu C.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".