Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Buchta Himaláje
(vde)
recept číslo: 3446
buchtahim.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Tmavé těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek pískového cukru
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
2 vejce
2 vrchovaté lžíce kakaa
citrónová kůra

Tvarohové těsto:
500 g tvarohu
1,5 pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku mléka
2 vejce
 

Postup

Na tmavé těsto nejdříve ušleháme vejce s krupicovým cukrem. Postupně přiléváme olej. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a tuto sypkou směs vmícháme do našlehané žloutkové směsi. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru.

Na tvarohové těsto smícháme všechny suroviny a vyšleháme.

Hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jemnou strouhankou. Na dno nalijeme polovinu tmavého těsta. Na to poklademe lžící kupky tvarohového těsta a zalijeme druhou částí tmavého těsta.

Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a zvolna pečeme. Že je buchta hotová, poznáme tak, že se odděluje od krajů. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a pak teprve krájíme.

Moje hodnocení:
Tato buchta se vyskytuje na mnoha serverech s recepty. Prakticky jde o buchtu existující pod jménem prošívaná deka, peřina. Název Himaláje je pravděpodobně odvozen od toho, že díky dvěma různorodým těstům má nerovný povrch, připomínající vzdáleně hory. Je chutná, jemná, díky tvarohu mírně vlhká.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".