Na tmavé těsto nejdříve ušleháme vejce s krupicovým cukrem. Postupně přiléváme olej. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a tuto sypkou směs vmícháme do našlehané žloutkové směsi. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru.
Na tvarohové těsto smícháme všechny suroviny a vyšleháme.
Hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jemnou strouhankou. Na dno nalijeme polovinu tmavého těsta. Na to poklademe lžící kupky tvarohového těsta a zalijeme druhou částí tmavého těsta.
Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a zvolna pečeme. Že je buchta hotová, poznáme tak, že se odděluje od krajů. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a pak teprve krájíme.
Moje hodnocení:
Tato buchta se vyskytuje na mnoha serverech s recepty. Prakticky jde o buchtu existující pod jménem prošívaná deka, peřina. Název Himaláje je pravděpodobně odvozen od toho, že díky dvěma různorodým těstům má nerovný povrch, připomínající vzdáleně hory. Je chutná, jemná, díky tvarohu mírně vlhká.