Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Játra s jablky na rozmarýnu
(vde)
recept číslo: 3444
jatraroz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 - 500 g vepřových jater
4 jablka
3 naťové cibulky
olej
máslo
sůl
mletý pepř
hnědý cukr
hladká mouka
citrón
čerstvý rozmarýn
 

Postup

Vepřová játra odblaníme, opláchneme a osušíme je papírovým ubrouskem. Rozkrájíme je na kostky. Poprášíme je hladkou moukou, opepříme, posypeme jemně nakrájeným čerstvým rozmarýnem a pokapeme olejem. Vše lehce promícháme a necháme chvíli stranou.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme je na kostky a pokapeme citrónem. Cibulky očistíme a pokrájíme na větší kousky. Cibulky i pokrájená jablka restujeme na rozpáleném másle je restujeme, přitom je posypeme trochu hnědým cukrem. Odstavíme ze zdroje tepla.

Na pánvi rozpálíme olej a připravené kousky jater na něm rychle opečeme. Ke konci přidáme dříve připravená jablka s cibulkou, lehce promícháme a odstavíme. Přílohu zvolíme dle chuti, například rýži jako na fotografii.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".