Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Arabská rýže
(vde)
recept číslo: 3443
araryze.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 hrnek dlouhozrnné rýže
1 cibule
1,5 hrnku vody
3 hřebíčky
1/3 lžičky kurkumy
1/2 lžičky garam masala
mletý pepř
sůl
rozinky
2 lžíce oleje
 

Postup

Uvedené množství (za předpokladu, že použijeme hrnek o objemu 1/4 litru) odpovídá zhruba 3 porcím rýže (jako přílohy).
Menší cibuli oloupeme a pokrájíme, připravíme si všechno koření, abychom ho měli po ruce. V kastrolu si rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme propláchnutou rýži, hřebíčky, koření garam masala, kurkumu, sůl a trochu mletého pepře. Lehce promícháváme a čekáme až i rýže trochu zprůhlední. Pak zalijeme vodou, opět promícháme a přivedeme do varu. Jakmile se rýže vaří, snížíme příkon zhruba na polovinu, přikryjeme pokličkou a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Když už zbývá malé množství vody, přidáme rozinky a lehce promícháme. Necháme asi 2 minuty na mírném varu, potom odstavíme a necháme dojít ještě 5 minut pod pokličkou.

Uvedené časy jsou orientační, rýži jsem připravovala na indukčním sporáku, kde je vaření trochu rychlejší než na elektrickém.

Rýže má výraznou chuť, hodí je jako příloha třeba k pečenému kuřeti nebo ke grilované zelenině.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".