Uvedené množství (za předpokladu, že použijeme hrnek o objemu 1/4 litru) odpovídá zhruba 3 porcím rýže (jako přílohy).
Menší cibuli oloupeme a pokrájíme, připravíme si všechno koření, abychom ho měli po ruce. V kastrolu si rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme propláchnutou rýži, hřebíčky, koření garam masala, kurkumu, sůl a trochu mletého pepře. Lehce promícháváme a čekáme až i rýže trochu zprůhlední. Pak zalijeme vodou, opět promícháme a přivedeme do varu. Jakmile se rýže vaří, snížíme příkon zhruba na polovinu, přikryjeme pokličkou a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Když už zbývá malé množství vody, přidáme rozinky a lehce promícháme. Necháme asi 2 minuty na mírném varu, potom odstavíme a necháme dojít ještě 5 minut pod pokličkou.
Uvedené časy jsou orientační, rýži jsem připravovala na indukčním sporáku, kde je vaření trochu rychlejší než na elektrickém.
Rýže má výraznou chuť, hodí je jako příloha třeba k pečenému kuřeti nebo ke grilované zelenině.