Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Baklažán ala Jean
(vde)
recept číslo: 3441
baklazan.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 baklažán
1 palička česneku
olivový olej panenský
sůl
mletý pepř
čerstvý tymián
snítka šalvěje
celý citrón
 

Postup

Baklažán po délce rozpůlíme a nožem v něm vyrobíme podélné hluboké rýhy - dáme pozor, abychom neprořízli slupku. Česnek rozdělíme na stroužky, oloupeme a stroužky nakrájíme na silnější plátky. Ty nastrkáme do zářezů v baklažánu. Baklažány přemístíme do zapékací misky, bohatě polijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Přidáme na půlku rozkrojený omytý citrón, posypeme čerstvými bylinkami.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme zhruba půl hodiny.

Recept pochází původně z Olivové kuchařky. Vyzkoušela jsem, je to jednoduché a chutná to dobře. Jen dobrým olivovým olejem se nesmí šetřit.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".