Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečený bílý chřest
(vde)
recept číslo: 3435
chrestza.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g bílého chřestu
100 g šunky (anglické slaniny)
100 g kvalitního plátkového sýra
máslo
citrónová šťáva
sůl
cukr

kousek pórku
rajčata
 

Postup

Bílý chřest musíme nejdříve oloupat. Loupeme celý povrch od spodu pazochu asi až 2 cm pod hlavičku. Oloupaný chřest svážeme bílou nití do svazku, hlavičky na jedné straně a vložíme do vařící vody, do které jsme přidali lžíci másla, lžičku soli, trochu cukru krupice a lžíci citrónové šťávy. Hlavičky necháme z vody vykukovat, stačí je vařit v páře. Vaříme asi 7 minut. Poté vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušíme v utěrce.

Zapékací misku vyložíme šunkou (anglickou slaninou). Na šunku narovnáme uvařený chřest, poklademe plátky másla a nahoru dáme plátky sýra. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a zapékáme asi 10 minut.

Podáváme teplé. Ozdobíme jemně nasekanou natí pórku (pažitky, petrželky), přidáme pokrájené rajče. Pokud potřebujeme přílohou, použijeme pečivo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".