Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tiramisu
(vde)
recept číslo: 3434
tiramisak.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 kelímky mascarpone
5 vajec
5 lžic cukru krupice
200 ml silné instatní kávy
70 ml Amareta (likér)
cukrářské piškoty
kakao holandského typu na posypání
 

Postup

Začínáme tím, že si uděláme kávu, která musí vychladnout.

Z vajec si oddělíme bílky a žloutky. Ke žloutkům přidáme pět lžic krupicového cukru a šleháme, až vznikne hustá žlutá pěna a všechen cukr je rozpuštěný.
Poté po částech vmícháme (nešleháme) mascarpone, které jsem předem nechali nějakou dobu v pokojové teplotě. Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Do chladné kávy přidáme Amareto, namáčíme v ní cukrářské piškoty a polovinu poklademe na dno formy. Přelijeme polovinou krému a uhladíme. Na vrch dáme další vrstvu v kávě namočených piškotů, přelijeme zbývajícím krémem a opět uhladíme. Nádobu překryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na dvě hodiny do chladna.

Teprve před podáváním důkladně přes jemné sítko poprášíme moučník po celém povrchu kvalitním kakaem.

Názory čtenárů

Tento dezert nemá chybu, ať si kdo chce co chce říká. Místo Amareta někdy postačí i rum. Množství se dá nastavit ušlehanou šlehačkou. Ale původní recept zde, je vynikající. Káva je pro mě lepší espresso, nebo "Turek".Záleží na chuti a možnostech každého .
Tralala dne 17.9.2015 12:48:45
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".