Začínáme tím, že si uděláme kávu, která musí vychladnout.
Z vajec si oddělíme bílky a žloutky. Ke žloutkům přidáme pět lžic krupicového cukru a šleháme, až vznikne hustá žlutá pěna a všechen cukr je rozpuštěný.
Poté po částech vmícháme (nešleháme) mascarpone, které jsem předem nechali nějakou dobu v pokojové teplotě. Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Do chladné kávy přidáme Amareto, namáčíme v ní cukrářské piškoty a polovinu poklademe na dno formy. Přelijeme polovinou krému a uhladíme. Na vrch dáme další vrstvu v kávě namočených piškotů, přelijeme zbývajícím krémem a opět uhladíme. Nádobu překryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na dvě hodiny do chladna.
Teprve před podáváním důkladně přes jemné sítko poprášíme moučník po celém povrchu kvalitním kakaem.