Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Marinovaná krkovička
(vde)
recept číslo: 3433
kusmasa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g vepřové krkovičky
1 tekutá marináda pivní od Vitany
2 cibule
trochu oleje
 

Postup

Maso připravujeme den předem. Krkovičku pokrájím na plátky, lehce naklepeme a vložíme do marinády tak, aby se plátky masa stejnoměrně obalily. Nádobu s masem přikryjeme a uložíme do chladna. Tato marináda od Vitany je tekutá, takže stačí ji jen vymáčknout ze sáčku přímo na maso.
Druhý den máme dvě možnosti, buď maso grilovat a nebo upéct v troubě. Grilovací varianta je jasná. Pokud budeme péct maso v troubě, tak nejdříve plátky masa po obou stranách orestujeme a potom je vložíme do pekáčku, který jsme na dně vyložili hrubě pokrájenou cibulí. Zalijeme trochou vodou rozředěného výpeku z pod masa. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 st. C. Nejdříve přikryté, asi po půl hodině odkryjeme a dopečeme, až je maso měkké. Podle potřeby přeléváme vypečenou tekutinou.

Takto připravené maso můžeme podávat například se šťouchanými bramborami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".