Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pilaf s brokolicí
(vde)
recept číslo: 3431
pilaf.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce rýže
sůl
kmín
1/2 brokolice
4 řapíky celeru
1 menší cibule
2 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
olej
2 červené chilli papričky
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky garam masala
1 lžička římského kmínu
čerstvá petrželka

 

Postup

Nejdříve si uvaříme rýži (lépe dlouhozrnnou).

Brokolici rozdělíme na malé růžičky, dobře propláchneme. Z řapíků odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme, stejně česnek. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Připravíme si k ruce všechno koření a sůl.

V hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme brokolici, chilli papričku a řapíkatý celer. Chvíli restujeme. Poté osolíme a přidáme všechno koření a zázvor a podlijeme trochou vývaru nebo teplé vody (max. 100 ml). Promícháme a počkáme, až se téměř všechna tekutina odpaří. Potom odstavíme ze zdroje tepla a zlehka přimícháme uvařenou rýži. Přikryjeme pokličkou, necháme asi 10 minut odstát a podáváme.

Vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny.

Poznámka: Koření je v tomto jídle velmi důležité, ničím ho nenahrazujeme, nešidíme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".