Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Telecí ragú se žampiony a hráškem
(vde)
recept číslo: 3416
telragu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g telecího krku (bez kosti)
8 žampionů
150 g hrášku
1 konzerva sekaných rajčat
1 cibule
300 ml vývaru
6 lžic bílého vína
sůl
mletý pepř
tymián
2 lžíce hladké mouky
olej
 

Postup

Telecí maso pokrájíme na větší kousky a obalíme ho v hladké mouce, do které jsme rozmíchali sůl a mletý pepř. V kastrolu rozpálíme olej, maso na něm krátce opečeme po všech stranách a vyjmeme. Na zbytku tuku orestujeme cibuli, vrátíme maso, přidáme vývar a bílé víno. Posypeme tymiánem, promícháme a vložíme s pokličkou do trouby zahřáté asi na 180 st. C. V troubě necháme asi 45 minut, poté by maso mělo být měkké. Vyjmeme z trouby a z povrchu odebereme přebytečný tuk.

Zatím si očistíme žampiony a pokrájíme je na plátky. Opečeme je na kousku másla. Žampiony i s máslem a hráškem přidáme k masu, lehce promícháme a necháme chvíli prohřát, aby se chutě spojily. Podáváme s těstovina či s rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".