Oddělíme bílky a žloutky. Bílky ušleháme s polovinou cukru, až jsou tuhé. Druhou polovinu cukru se žloutky,horkou vodou a olejem šleháme asi 4 minuty, až vznikne hustá žloutková pěna. Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a 3 lžícemi kakaového prášku. Ke žloutkové směsi postupně přidáváme mouku a ušlehané bílky a lehce mícháme.
Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24 cm, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme 10 minut na 180 stupňů a poté dopékáme na 150 stupňů asi 30 minut. Po vyjmutí necháme zchladnout a poté korpus rozkrojíme na poloviny.
Na krém si předem připravíme moučnou kaši. V malé části mléka rozmícháme škrob a moukou. Zbývající část mléka s cukry zahříváme a mícháme. Do horkého mléka nalijeme mléko s rozmíchanou moukou a škrobem a za stálého míchání necháme povařit, až zhoustne. Pozor, rádo se připaluje, zvolíme vhodnou nádobu! Po zhoustnutí na kaši odstavíme a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Změklé máslo rozšleháme a postupně k němu přidáváme moučnou sladkou kaši. Vznikne lehký máslový krém. Rozdělíme ho na poloviny. Do jedné přidáme hrubě nastrouhanou čokoládu Margot a krém použijeme na naplnění dortu. Druhou polovinou potřeme dort na povrchu a krajích. Povrch posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.
Dort dáme do chladna, aby krém dobře ztuhl.