Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pudinkové šneky (podle L.Hrušky)
(vde)
recept číslo: 3407
pudisnek.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

3,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek mléka
2 žloutky
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
sůl
70 g vlahého rozpuštěného másla
40 g droždí

Náplň:
1 vanilkový pudink
400 ml mléka
3 lžíce cukru krupice
100 g rozinek

mléko na potření
 

Postup


K vlahému mléku přidáme trochu cukru a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít. Zatím si prosejeme mouku, přidáme k ní sůl a cukr, žloutky, vlahé rozpuštěné máslo a mléko se vzešlými kvasnicemi. Vymícháme hladké těsto a necháme ho asi hodinu kynout. Pokud máme pekárnu, můžeme jí využít pro přípravu těsta. V tomto případě postupujeme s ohledem na vlastnosti pekárny.

Mezitím si připravíme pudinkovou náplň z mléka, cukru a pudinkového prášku. Vhodnou nádobou při přípravu pudinku je taková, kde se nepřipálí mléko. Pudink pro jistotu připravujeme za stálého míchání, od okamžiku, kdy se začne vařit, necháme bublat asi minutu. Potom odstavíme a přidáme do něj propláchnuté rozinky. Promícháme. Pudinkovou směs občas zamícháme i v době, kdy chladne, nevytvoří se nám na ní škraloup.

Vykynuté těsto rozválíme na tenký plát, ideálně o tvaru obdélníka. Potřeme ho rovnoměrně připravenou pudinkovou směsí. Srolujeme co nejpevněji to jde a krájíme asi 2 cm dílky- šneky. Dobře to jde pevnou, tenkou nití - krájíme stejně jako kynuté knedlíky. Šneky skládáme na plech vyložený papírem na pečení. Před pečením je potřeme mlékem, vložíme do předehřáté trouby na 170 st. C a pečeme do zlatova.

Nejlepší jsou vlahé, čerstvé. Z uvedeného množství jsou 2 plechy šneků.



Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".