Paličky opláchneme a osušíme. Z pomeranče vymačkáme šťávu, promícháme ji s nastrouhaným zázvorem a koriandrem a do této směsi vložíme paličky. Promícháme je, aby se obalily, nádobu přikryjeme fólií a necháme v chladnu asi hodinu.
Zatím si připravíme vývar a očistíme si, oloupeme a nakrájíme zeleninu. Cuketu, papriku i cibuli stačí nakrájet nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a paličky na něm ze všech stran opečeme. Předáme je do nádoby, ve které je budeme péct v troubě. Na stejné pánvi orestujeme cibuli, papriku, cuketu a chilli papričky. K tomu přidáme protlak, povidla a zalijeme vývarem. Osolíme a přidáme plátky česneku. Lehce promícháme, necháme přejít varem a směsí přelijeme paličky. Nádobu zakryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme při 170 st. C asi 30 minut.
Ke konci pečení asi na 5 minut odklopíme pokličku, aby maso získalo hezkou barvu. Podáváme s rýží.