Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kostičky(kolečka, hranolky...) Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme trochu sádla (oleje) a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Jakmile začne cibule vonět, zaprášíme ji moukou a přidáme trochu karí koření. Mícháme. Přidáme mrkev, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme drcený kmín a znovu karí koření. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 20 minut, až je mrkev měkká. Na závěr přidáme odkapaný hrášek, promícháme a společně trochu prohřejeme.
Mrkev podáváme jako přílohu k masu. Na fotografii je pečené vepřové maso na medu a tymiánu.
Poznámka:
Množství vývaru regulujeme podle potřeby (mrkev se nesmí připálit) a také podle toho, zda máme radši mrkev řidší nebo hustší.