Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dušená mrkev s hráškem na kari
(vde)
recept číslo: 3400
mrkevdu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mrkve
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
1/4 l vývaru
sůl
karí koření
drcený kmín
1 konzerva sterilovaného hrášku
lžíci sádla či oleje
 

Postup

Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kostičky(kolečka, hranolky...) Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme trochu sádla (oleje) a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Jakmile začne cibule vonět, zaprášíme ji moukou a přidáme trochu karí koření. Mícháme. Přidáme mrkev, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme drcený kmín a znovu karí koření. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 20 minut, až je mrkev měkká. Na závěr přidáme odkapaný hrášek, promícháme a společně trochu prohřejeme.

Mrkev podáváme jako přílohu k masu. Na fotografii je pečené vepřové maso na medu a tymiánu.

Poznámka:
Množství vývaru regulujeme podle potřeby (mrkev se nesmí připálit) a také podle toho, zda máme radši mrkev řidší nebo hustší.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".