Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rajčatová polévka se sýrovými krutony
(vde)
recept číslo: 3395
rajcepol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g sekaných rajčat v konzervě
1 malý rajský protlak
1 červená cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
1 lžíce citrónové šťávy

olej
strouhaný sýr
bílé pečivo na krutony
 

Postup

Jde o jednoduchou polévku, pro nás trochu nezvykle hustou. Do hrnce dáme trochu oleje (sádla) a orestujeme na něm pokrájenou červenou cibuli a česnek. Přidáme sekaná rajčata (pozor, vezměte konzervu bez přidaného koření) a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme. Přilijeme asi 1/4 l horké vody a chvíli povaříme. Potom vezmeme ponorný mixér a částečně (nebo úplně) rozmixujeme. Na závěr přidáme lžíci citrónové šťávy.

Mezitím jsme si pokladli na plech vyložený pečícím papírem a lehce potřený olejem (sádlem)plátky rohlíků nebo jiného bílého pečiva. Ty opečeme v troubě rozehřáté na 180 st. C a v závěru posypeme svým oblíbeným nastrouhaným sýrem. Můžeme je posypat mnohem více, než je na obrázku.

Polévku nalijeme do talíře, posypeme nasekanou zelenou natí a poklademe krutony. Hned jíme, protože křupavé krutony jsou nejlepší. Pokud máme u stolu loudaly, necháme jim krutony zvlášť na talířku, ať si je do polévky vloží sami.

Poznámka:
Množství přilité vody je orientační, záleží na tom, jak chcete polévku hustou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".