Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka se sušenými švestkami
(vde)
recept číslo: 3393
panesve.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 vepřová panenka
asi 10 sušených švestek
100 g anglické slaniny
sůl
mletý pepř
trochu tuku na opečení
5 lžic bílého vína
 

Postup

Vepřovou panenku po délce nařízneme, aby vznikla podélná kapsa, kterou budeme plnit. Maso po všech stranách osolíme a opepříme. Každou švestku zabalíme do kousku anglické slaniny a všechny naskládáme do naříznuté kapsy. Kapsu uzavřeme špejlí.
Takto naplněnou panenku opečeme na tuku po všech stranách. Poté podlijeme trochou bílého vína, přikryjeme a dáme na 10 minut do trouby. Po dopečení necháme trochu vydýchat, panenku šikmo pokrájíme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory a zelenina (například opečené plátky cukety.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".