Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špaldový řez s jahodami
(vde)
recept číslo: 3383
spaldoja.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 hrnky špaldové mouky
1/2 hrnku cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 vejce
1 bílý jogurt
2 lžíce tekutého medu
100 ml oleje
100 ml vlahého mléka

jahody (nebo jiné ovoce)
slunečnicová semínka
3 lžíce hnědého cukru
 

Postup

V misce promícháme hladkou špaldovou mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme olej, mléko, vejce, med a bílý jogurt. Umícháme hladké těsto. To nalijeme na menší plech, rovnoměrně rozprostřeme. Povrch poklademe půlkami jahod, posypeme slunečnicovými semínky a hnědým cukrem.

Pečeme v troubě rozehřáté na 160 st. C. Moučník trochu zhnědne, zda je hotový, odzkoušíme špejlí.

Poznámka:
Řezy mají tu výhodu, že nejsou tak sladké. Špaldová mouka jim dává zajímavou, výraznou chuť.

Názory čtenárů

bezva kupuju si ho občas v pekařství, ale kousek stojí 27 Korun
noname dne 22.6.2014 07:51:53
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".